Om Kroatia

Kroatia Eiendom

Når du ønsker deg en trygg handel!

Om Kroatia

Rikt på kultur, tradisjoner og opplevelser. Kroatia, ditt neste feriemål.

 

Kroatia med behagelig middelhavstemperatur og den vakre skjærgården med over tusen øyer, har av flere blitt kåret til en av verdens vakreste kyststrekninger

Du har alt for enhver smak i dette vakre landet, alt fra gamle kulturbyer til moderne badebyer. Prisnivået er også behagelig, sett med norske øyne. Så vil du ha sommer, sol og atter sommer i mange måneder er dette landet du bør oppleve.


Investere i Kroatia?

Stabil øknomi, god beliggenhet, infrastruktur som ligger klar og menneskelige resurser, er bare noen av argumentene for å investere i Kroatia. Besøk gjerne Det statlige byrået for Investering og konkurranse for å få vite mer.God hjelp på veien.

Internett har mye god informasjon for reisende, men en god gammeldags reiseguide er heller ikke å forakte.


Ønsker du å vite mer om hva Kroatia har å by på? Vi anbefaler reiseguiden "Turen går til Kroatia og Slovenia"


I beskrivelsen av boka står det:

"Dra på trøffeljakt i Istrias skoger, få kulturopplevelser i Dubrovnik og Split, utforsk Dalmatias øyer, og nyt Europas reneste badevann ved Kroatias 6000 kilometer lange kyst. Gå på oppdagerferd i Slovenia med fjellvandring i Triglav, grottebesøk, herlige spabad og elvepadling på Soca. Boken dekker begge landene langs Adriaterhavskysten samt flere øyer, fjellområder og storbyene Ljubljana og Zagreb."

Boken får du kjøpt på ARK.


Linker

Turistbyrået i Kroatia

Turistkontoret på Zlarin

Fergeselskapet

Reiseguiden.no

Fly


Raskeste vei til Kroatia er med fly. Split Airport som ligger midt i Dalmatia-regionen ligger fint til når du skal til Zlarin. Her lander blant andre Norwegian, SAS, EasyJet og Croatian Airliens. Man kan også lande med Ryanair på Zadar Airport som ligger litt nord i Dalmatia. Det går også fly til Rijeka Airport og Pula Airport som ligger helt nord i Kroatia. Her lander Ryanair, Croatian Airlines og EasyJet. I sommerhalvåret lander også Norwegian her. For og komme fra flyplassen til Sibenik tar det ca 45min med bil. Fra Zadar airport tar det ca.55 min.

Kjøretur?Fra Norge til den Kroatiske grensen er det ca 210  mil. Strekningen består stort sett av motorvei så turen går unna på 2 lange kjøredager hvis man ønsker det.Veien går forbi Hamburg og gjennom Tyskland og tar av mot Regensburg og Passau før man kjører inn i Østerike og videre til byen Graz , og så forbi Maribor i Slovenia før man kommer inn i Kroatia og byen Zagreb.Videre på ny flott motorvei ca.3 timer før man når Dalmatia og byen Sibenik som er målet.

Man kan også kjøre inn til Kroatia via Italia, inn til byen Rijeka som ligger ved havet på Isterhalvøya før man velger kystveien, eller motorveien de siste 20 mil mot Split og nydelig Dalmatia og byen Sibenik.